Fokus

Jedna osoba stradala u Avganistanu, bomba eksplodirala na dodeli novinarskih nagrada

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2023

-

11:11

Jedna osoba stradala u Avganistanu, bomba eksplodirala na dodeli novinarskih nagrada
Ekspozija bombe na dodeli novinarskih nagrada - Copyright Tanjug AP/Abdul Saboor Sirat

veličina teksta

Aa Aa

U avganistanskom gradu Mazar-e-Šarif danas je eksplodirala bomba tokom ceremonije dodele nagrada novinarima i usmrtila najmanje jednu osobu, a ranila pet, rekao je portparol talibanske policije.

Eksplozija se dogodila u centru "Tabijan Farhang" u Mazar-e Šarifu, glavnom gradu provincije Balh, oko 11 sati u trenutku kada su se novinari okupljali na dodeli nagrada, rekao je Mohamad Asif Vaziri, portparol lokalne talibanske policije, prenosi AP.

To se dogodilo dva dana nakon što je bomba u Mazar-e-Šarifu ubila guvernera provincije Balh, Dauda Muzmala, i još dve osobe, a ranila četiri čoveka.

U današnjoj eksploziji ranjeni su i novinari, među njima i Nadžib Farijad, reporter televizijske stanice "Arijana njuz", koji je rekao da je prvo osetio nešto slično udarcu u leđa, a onda je usledio zaglušujući zvuk posle kojeg je oboren na zemlju.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napad, ali poznato je da je regionalna frakcija Islamske države, poznata kao Islamska država provincije Horasan, ključni rival talibana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet