Fokus

Potraga za nestalima u smrtonosnoj eksploziji u fabrici čokolade u Pensilvaniji

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2023

-

08:55

Potraga za nestalima u smrtonosnoj eksploziji u fabrici čokolade u Pensilvaniji
Potraga za nestalima u smrtonosnoj eksploziji u fabrici čokolade u Pensilvaniji - Copyright Tanjug AP/Jeff Doelp/Reading Eagle via AP

veličina teksta

Aa Aa

U eksploziji koja se dogodila u fabrici čokolade u Pensilvaniji poginule su tri osobe, a četiri se vode kao nestale, saopštile su danas lokalne vlasti i potvrdile da je jedna osoba tokom noći izvučena živa iz ruševina.

Spasilačke ekipe koje koriste pse i opremu za snimanje, počele su da pretražuju ruševine nekoliko sati posle eksplozije, prenosi AP.

Načelnik policije okruga Vest Riding, Vejn Holben, rekao je da je broj poginulih porastao kada je sinoć otkriveno i treće beživotno telo u ruševinama fabrike.

Podsetimo, eksplozija se dogodila  juče nešto pre 17.00 časova u fabrici "R. M. Palmer", preneo je Rojters.

Odmah nakon eksplozije, osam ljudi je prebačeno u bolnicu Reding u petak uveče, a pet je zadržano na lečenju, rekla je portparol bolnice Džesika Bezler. Kako je dodao još uvek se istražuje uzrok nesreće.  Gradonačelnica Vest Reding Boroua Samanta Kag rekla je da je eksplozija bila toliko jaka da je zgradu isped fabrike u kojoj se nalaze crkva i stanovi pomerila za oko 10 centimetara.

Pojedini stanovnici su raseljeni iz oštećene stambene zgrade, rekao je gradski menadžer.

Na sajtu fabrike čokolade piše da radi od 1948. godine i da sada ima 850 zaposlenih u svom sedištu u Vest Redingu.

Komentari (0)

Svet