Fokus

Tragedija u školi u Nešvilu: Ubijeno sedam osoba među kojima i tinejdžerka koja je izvela napad

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2023

-

22:05

Tragedija u školi u Nešvilu: Ubijeno sedam osoba među kojima i tinejdžerka koja je izvela napad
Tragedija u školi u Nešvilu: Ubijeno sedam osoba među kojima i tinejdžerka koja je izvela napad - Copyright Tanjug/AP/Andrew Nelles/The Tennessean

veličina teksta

Aa Aa

U današnjoj pucnjavi u privatnoj hrišćanskoj školi u Nešvilu u američkoj državi Tenesi ubijeno je sedam osoba, među kojima i tinejdžerka koja je izvela napad, saopštila je policija.

Među ubijenima su troje dece, tri odrasle osobe i devojka koja je otvorila vatru. Portparol nešvilske policije Don Aron rekao je da je devojka imala dve poluautomatske puške i pištolj, kao i da njen identitet još nije poznat.

Kako je navedeno, devojka je ušla u školu na sporedni ulaz. U napadu nije bilo povređenih, osim policajca koji je zadobio posekotine od razbijenog stakla. Roditeljima učenika je rečeno da se okupe u obližnjoj crkvi, preneo je Rojters.

Nakon tragedije je američki predsednik Džo Bajden pozvao američki Kongres da usvoji zabranu nošenja jurišnog oružja.

"Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje", rekao je Bajden u Beloj kući, prenosi Rojters.

S obzirom da Predstavnički dom američkog Kongresa kontrolišu republikanci usvajanje bilo kakvog novog zakona o bezbednosti oružja je malo verovatno ove godine, smatraju uticajni kongresmeni.

Zavetna škola Prezbiterijanske crkve u Nešvilu, osnovana 2001. godine, ima oko 200 učenika predškolskog uzrasta, navodi se na sajtu škole.

Komentari (1)

On

28.03.2023 08:36

Molim Vas da dodate u članka da se osoba koja je pucala bila transrodna i izjašnjavala kao muškarac.

Svet