Fokus

Vlada Izraela: Ministar odbrane Joav Galant ostaje na funkciji do daljeg

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2023

-

17:21

Vlada Izraela: Ministar odbrane Joav Galant ostaje na funkciji do daljeg
Vlada Izraela: Ministar odbrane Joav Galant ostaje na funkciji do daljeg - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski ministar odbrane Joav Galant, čija je smena dovela do ustavne krize u toj zemlji, ostaće na funkciji do daljeg, saopšteno je danas iz izraelske vlade.

Kako navodi Rojters, takav potez ukazuje na neodlučnost vlade koje korake dalje da preduzme u krizi zbog reforme pravosuđa, koja je izazvala veliko nezadovoljstvo u javnosti.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je izjavio, poredeći krizu u zemlji sa porodičnom svađom, da je cilj vlade da "pronađe sporazume".

Agencija navodi reči američkog ambasadora u Izraelu da bi Netanijahu uskoro "mogao da dobije dugo očekivani poziv u Belu kuću".

Ranije danas organizatori protesta protiv reforme pravosuđa u Izraelu saopštili su da će nove demonstracije biti održane danas i u subotu.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu najavio je u ponedeljak da, zbog pritisaka na vladu koju predvodi, privremeno odlaže reformu pravosuđa nakon višemesečnih masovnih protesta koji su ove nedelje dostigli vrhunac.

Netanijahu je rekao da odlaganje predstavlja "pravu mogućnost za dijalog", ali je istovremeno dodao da će "u svakom slučaju" reforma biti usvojena da bi "obnovila ravnotežu" između grana vlasti u Izraelu.

Premijer Izraela je sugerisao da će odlaganje trajati do početka letnjeg zasedanja Kneseta, zakazanog za 30. april.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet