Fokus

Crni medved napao ženu u Konektikatu dok je šetala psa

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2023

-

23:12

Crni medved napao ženu u Konektikatu dok je šetala psa
Crni medved napao ženu u Konektikatu dok je šetala psa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crni medved napao je danas 74-godišnju ženu Hartfordu, u glavnom gradu američke savezne države Konektikat i naneo joj povrede noge i ruke, dok je šetala svog psa.

Ona je prebačena u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život, preneo je AP.

Ženku medveda su nedugo zatim pronašle vlasti i usmrtile je, nakon čega će njeno telo testirati na besnilo.

Navodi se da je ovo bio prvi napad medveda na ljude u ovoj godini u Konektikatu, uz podsećanje da je prošle godine došlo do dva napada medveda, uključujući i napad u oktobru kada je 10-godišnji dečak izgubio život.

Direktorka odeljenja za divlje životinje u državnom Odeljenju za energetiku i zaštitu životne sredine Dženi Dikson navela je da su medvedicu pratila tri mladunčeta, ali da nije jasno zašto je ona napala ženu.

 ''To je mogla biti samo opšta reakcija medveda na psa, bez obzira da li su na povocu ili ne'', rekla je Dikson i dodala da medvedi posmatraju pse na isti način na koji bi posmatrali divljeg predatora kao što je kojot.

''Populacija medveda nastavlja da raste i širi se. Imamo posla sa mnogo medveda koji su pse navikli da uzimaju hranu iz ljudskih zajednica. Veoma se navikavaju na ljude. Postaje im malo previše udobno u našim dvorištima i u našim krajevima'', rekla je ona.

Lov na medvede nije dozvoljen u Konektikatu, ali Dikson je navela da je zatraženo da se legalizuje bar ograničeni lov u oblastima gde ima interakcija medveda i ljudi, kako bi se smanjili izgledi za opasne situacije.
 

Komentari (0)

Svet