Fokus

Kerol: Osećam se fantastično posle presude Trampu

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

16:55

Kerol: Osećam se fantastično posle presude Trampu
Osećam se fantastično posle presude Trampu - Copyright Tanjug AP/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnja novinarka i kolumnistkinja časopisa "El" (Elle) izjavila je danas da se osećala "fantastično" nakon što je porota suda u Njujorku proglasila Donalda Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetu i osudila ga da Kerolovoj isplati pet miliona dolara odštete.

"Osećam se fantastično. Juče je bio verovatno najsrećniji dan moga života", rekla je I. Džin Kerol u emisiji "Dobro jutro, Ameriko" na TV mreži ABC, preneo je Rojters.

Donald Tramp je 1990-tih seksualno zlostavljao novinarku Kerol, a zatim je oklevetao tako što ju je žigosao kao lažova, navodi se u obrazloženju odluke sudske porote saveznog suda na Menhetnu.

Nakon rasprave koja je trajala nešto manje od tri sata odlučeno je da se Trampu odredi novčana kazna u iznosu od oko pet miliona dolara za kompenzaciju i štetu nanetu Kerolovoj.

Bivši predsednik će uložiti žalbu na presudu, saopštio je njegov portparol Stiven Čeung, dodajući da Tramp neće morati da plati odštetu sve dok se razmatra njegova žalba.

Kerolova (79) je svedočila tokom građanskog sudskog procesa da ju je Tramp (76) silovao u robnoj kući Bergdorf Goodman na Menhetnu 1995. ili 1996. godine, a zatim i naneo štetu njenoj reputaciju tako što je objavio svoju verziju tih seksualnih prestupa koja je, prema njenim rečima, "potpuna prevara i laž".

Porota je, međutim, ustanovila da Tramp nije silovao Kerolovu, već da ju je seksualno zlostavljao.

Prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja, Tramp je lider u trci za republikansku predsedničku nominaciju i pokazao je neverovatnu sposobnost da prebrodi sve kontroverze koje bi inače uništile većinu drugih političara, navodi se u izveštaju britanske agencije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet