Fokus

Modi pozvan da se obrati na zajedničkoj sednici američkog Kongresa

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2023

-

20:15

Modi pozvan da se obrati na zajedničkoj sednici američkog Kongresa
Narendra Modi - Copyright Tanjug/AP/Michael Sohn

veličina teksta

Aa Aa

Lideri američkog Kongresa pozvali su danas indijskog premijera Narendru Modija da se 22. juna obrati na zajedničkoj sednici Predstavničkog doma i Senata, što je jedna od najvećih počasti koju Vašington ukazuje stranim zvaničnicima.

U pismu Modiju, predsednik Predstavničkog doma Kevin Mekarti, lider većine u Senatu Čak Šumer, lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel i lider demokrata u Predstavničkom domu Hakim Džefris naveli su da će indijski premijer tokom obraćanja imati priliku da podeli svoju viziju budućnosti Indije i da govori o globalnim izazovima sa kojima se SAD i Indija suočavaju. 

Ukoliko se Modi obrati, ovo bi bio njegov drugi govor na zajedničkoj sednici američkog Kongresa, što je retka čast za lidera kojem je jednom odbijena viza za ulazak u SAD zbog zabrinutosti za ljudska prava, ukazuje Rojters.

Predsednik SAD Džozef Bajden želi da produbi odnose sa najvećom demokratskom državom u svetu u okviru svojih nastojanja da pobedi u onome što je on označio kao nadmetanje između, kako tvrdi, slobodnih i autokratskih društava. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet