Fokus

Supruga ubijenog predsednika Haitija oglasila se iz bolnice: Ne mogu da verujem da mog muža više nema

Komentari

Autor: Njujork post

15/07/2021

-

21:56

Supruga ubijenog predsednika Haitija oglasila se iz bolnice: Ne mogu da verujem da mog muža više nema
Supruga ubijenog predsednika Haitija oglasila se iz bolnice: Ne mogu da verujem da mog muža više nema - Copyright Tanjug AP/Joseph Odelyn

veličina teksta

Aa Aa

Supruga ubijenog predsednika Haitija Žuvenela Moiza oglasila se na društvenoj mreži Tviter gde je okačila svoju sliku iz bolnice na Floridi.

Martin Moiz objavila je dve fotografije iz kreveta u Memorijalnoj bolnici Džekson u Majamiju, gde se oporavlja od napada u sredu kada su u njen dom uu glavnom gradu Port-o-Prensu upali naoružani komandosi. 

"Hvala timu anđela čuvara koji su mi pomogli u ovom strašnom vremenu. Uz vaš nežni dodir, ljubaznost i brigu uspela sam da izdržim. Hvala vam! Hvala vam! Hvala vam!" napisala je 47-godišnja Martin. 

Ona je istakla da i dalje ne može da veruje da njenog muža više nema.

"Ne verujem da je moj muž ovako nestao pred mojim očim, ne mogavši da izgovori ni poslednju reč. Ovaj bol nikad neće proći", napislaa je ona.

Vlasti Haitija saopštile su ranije da je Moiza ubila 7. jula grupa ljudi, koju je činilo 26 Kolumbijaca i dvojica Amerikanaca poreklom sa Haitija.

Policija je ubila trojicu Kolumbijaca, dok je 18 uhapšeno.


Kolumbijski magazin Semana objavio je u sredu da je jedan od Kolumbijaca zadržanih u pritvoru priznao vlastima Haitija da je sedam njegovih zemljaka učestvovalo u ubistvu Moiza.

Osumnjičeni za učešće u atentatu su rekli istražiteljima da im je rečeno da treba da uhapse predsednika, a ne da ga ubiju, preneo je "Majami Herald" izjavu osobe koja je upoznata sa istragom.

Izvor blizak istrazi je izjavio da su dvojica Amerikanaca poreklom sa Haitija, DŽejms Soladzes i Džozef Vinsent, rekli istražiteljima da su radili kao prevodioci kolumbijskoj komandnoj jedinici koja je imala nalog za hapšenje, ali kada su stigli, pronašli su predsednika mrtvog.

Preporuka za vas

Prvo obraćanje supruge ubijenog predsednika Haitija: Plaćenici su iznenada ušli u kuću i izrešetali mi muža

Komentari (0)

Svet