Fokus

Malezija preko Interpola traži komičarku zbog šale o nestalom avionu

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2023

-

13:50

Malezija preko Interpola traži komičarku zbog šale o nestalom avionu
Malezija preko Interpola traži komičarku zbog šale o nestalom avionu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Komičarka Džoslin Čia zaoštrila je odnose između Singapura i Malezije šalom o tome da malezijski avioni imaju problema sa letenjem, prenosi Gardijan.

Malezijska policija saopštila je da će tražiti pomoć Interpola u pronalaženju komičarke poreklom iz Singapura, koja živi u SAD, a koja se rugala njihovoj zemlji i šalila na račun nestalog aviona MH370 "Malezija Erlajnsa", navodi britanski list.

"Džoslin Čija je pod istragom u skladu sa zakonima naše zemlje koji se odnose na uvredljiv govor i uvredljiv ili opscen sadržaj na internetu", izvestila je malezijska državna novinska agencija Bernama.

Navedeno je i da će malezijska policija zatražiti pomoć od Interpola u otkrivanju njenog punog identiteta i prebivališta. Čia, na čijem sajtu se navodi da je poreklom iz Singapura, izazvala je polemike nakon što je snimak njene šale o rivalstvu između Singapura i Malezije postao viralan na internetu.

Tokom nastupa u jednom njujorškom klubu, ona je rekla da je Malezija "otkačila" Singapur, misleći na odvajanje te ostrvske države od Malezije 1965. godine, ali je rekla i da je Singapur imao najbolju "osvetu za raskid" jer je postao "zemlja prvog sveta" dok je Malezija "još uvek zemlja u razvoju".

Ona je dodala da Malezijci nisu dolazili godinama, jer njihovi "avioni ne mogu da lete". 

Kada se neki u publici očigledno nisu nasmejali, dodala je: "Nije smešno to što 'Malezija Erlajns' nestaje, a? Neke šale nikada ne nađu pogodno tlo".

Avion sa leta 370 "Malezija erlajnsa", sa 239 putnika i članova posade, koji je poleteo iz Kuala Lumpura, nestao je sa radara 8. marta 2014. godine i nikada nije pronađen.

Snimak Džoslin Čija izazvao je reakcije i u Singapuru i u Maleziji, a ministri spoljnih poslova obe zemlje osudili su njene izjave. Čia je izjavila za CNN da je njena šala zasnovana na dugogodišnjem prijateljskom rivalstvu Malezije i Singapura i da je njen nastup izveden "više od 100 puta" tokom godinu i po dana bez ikakvih problema.

Ona je dodala i da, zbog skraćenja snimka za društvene mreže, nedostaje relevantan kontekst, navodi Gardijan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet