Fokus

Najmanje tri osobe poginule u razornom tornadu u Teksasu

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2023

-

07:43

Najmanje tri osobe poginule u razornom tornadu u Teksasu
Najmanje tri osobe poginule u razornom tornadu u Teksasu - Copyright Tanjug/AP Photo/David Erickson

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje tri osobe su poginule u razornom tornadu koji je pogodio grad Periton u američkoj saveznoj državi Teksas, saopštile su lokalne vlasti.

Šef vatrogasne službe Peritona Pol Dačer rekao je  za televiziju KAMR-TV da su najmanje tri osobe poginule nakon što je tornado pogodio grad, prenosi CNN. On je saopštio da bi broj povređenih mogao biti oko 100 ljudi. 

Povrede se kreću od lakših do teških, a više pacijenata je prebačeno u bolnice, rekao je Dačer.

Periton u Teksasu, koji broji oko 8.000 stanovnika, ostao je bez struje jer su "objekti isključeni iz bezbednosnih razloga", a ekipe su na licu mesta i procenjuju štetu od tornada koji je pogodio grad  tokom večeri, saopšteno je iz elektroenergetske kompanije.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je grad pogodio tornado, a društvenim mrežama kruže snimci koji pokazuju veliku materijalnu štetu. Prema lokalnim medijima, grad je možda pogodilo više tornada.

Najmanje 30 mobilnih kuća pretrpele su direktan udar od tornada i uništene su ili oštećene.

Guverner Teksasa Greg Abot odobrio je sredstva za reagovanje u vanrednim situacijama za Periton, navodi se u saopštenju kancelarije guvernera.

Primljeno je više od 185 izveštaja o olujama širom SAD u četvrtak, a do sada je evidentirano sedam tornada, od kojih četiri u Oklahomi, dva u Teksasu i jedan u Mičigenu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet