Fokus

Bračni par sa Floride povukao tužbu protiv izvršnog direktora kompanije OceanGate

Komentari

Autor: The Independent

27/06/2023

-

08:53

Bračni par sa Floride povukao tužbu protiv izvršnog direktora kompanije OceanGate
Bračni par sa Floride povukao tužbu protiv izvršnog direktora kompanije OceanGate - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Par sa Floride koji je podneo tužbu protiv Stoktona Raša, izvršnog direktora kompanije OceanGate zbog toga što je odbio da im vrati depozit od 210 hiljada dolara za nerealizovano putovanje do olupine Titanika, odustao je od tužbe nakon što se i on našao među petoro poginulih u podmornici.

Mark i Šeron Hejgl podneli su tužbu u februaru tvrdeći da je Raš od 2018. godine u više navrata otkazivao odlazak podmornicom do Titanika, prenosi "Independent".

Nakon što je potvrđeno da je Raš poginuo u podmornici Titan tokom nesrećnog putovanja do olupine, par je rekao da su "čast, poštovanje i dostojanstvo" žrtava važniji od njihovih tvrdnji.

"Kao i većina ljudi širom sveta, pratili smo izveštavanje o kapsuli OceanGate sa velikom zabrinutošću i ogromnom količinom tuge i saosećanja za porodice onih koji su izgubili živote", rekao je Hejgs u izjavi za Foks 25.

"U svetlu novih tragičnih događaja, obavestili smo naše advokate da povuku sve pravne radnje protiv Stoktona", navodi se.

"Poštovali smo njihovu želju za životom, ali i posvećenost koju su pružali istraživanju naših okeana"

Spor Marka i Šeron Hejgs sa kompanijom OceanGate počeo je 2016. godine kada su potpisali ugovor i uplatili depozite u nadi da će postati među prvim klijentima kompanije koji će istraživati okean.

Sredinom 2017, Hejglovi su počeli da sumnjaju da podvodna kapsula, koja se tada zvala Kiklop 2, neće biti spremna do planiranog datuma, navodi se u tužbi koja je podneta u kalifornijskom okrugu Orandž.

U sudskom podnesku se navodi sa su Hejgelovi hteli da se povuku iz ekspedicije i da su zatražili povraćaj svojih depozita od 20.000 dolara.

Oni tvrde da ih je Raš posetio u na Floridi u septembru 2017. kako bi ih uverio da će se putovanje odvijati po planu.

Raš im je tada opisao "šta su mogli da očekuju tokom ove avanture".

U januaru 2018, par je naveo da su bili primorani da plate pun depozit od 210.258 dolara da bi obezbedili mesta na Titanu.

Međutim, ekspedicije su od tada više puta otkazivane, a kada su 2019. zatražili povraćaj novca, rečeno im je da moraju da pristanu na zaron.

Osim toga, oni su u tužbi naveli da OceanGate nije uspeo da zadrži njihov depozit na posebnom računu.

 

Komentari (0)

Svet