Fokus

Šest dana do početka Olimpijade - u Tokiju najveći skok broja zaraženih u poslednjih šest meseci

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2021

-

14:19

Šest dana do početka Olimpijade -  u Tokiju najveći skok broja zaraženih  u poslednjih šest meseci
Šest dana do početka Olimpijade - u Tokiju najveći skok broja zaraženih u poslednjih šest meseci - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tokijska gradska vlada registrovala je danas 1.410 novih slučajeva kovid-19, što je najveći jednodnevni skok novozaraženih u skoro šest meseci i najveći broj četvrti dan zaredom.


Rekordni broj novozaraženih dešava se u trenutku kada se prestonica Japana priprema za otvaranje Olimpijskih igara sledeće nedelje, preneo je Kjodo.

Broj novozaraženih u Tokiju, u kome je po četvrti put uvedeno vanredno stanje, je najveći od 21. januara, kada je regtistrovano 1.485 zaraženih od korona virusa.

Organizatori Olimpijade saopštili su jutros da je jedna osoba u olimpijskom selu u Tokiju pozitivna na kovid 19. Oni su izrazili zabrinutost zbog epidemiološke situacije nedelju dana uoči početka 32. Letnjih Olimpijskih igara.

profimedia

 

Izvršni direktor Olimpijskh igara u Tokiju Toširo Muto potvrdio je da je jedan olimpijski zvaničnik iz inostranstva bio pozitivan na korona-test, ali nije želeo da otkriva nacionalnost te osobe, prenosi Rojters.


Olimpijske igre u Tokiju su odložene na godinu dana zbog pandemije koronavirusa i biće održane skoro bez gledalaca u sportskim arenama i pod strogim karantinskim pravilima.

Sportisti tek pristižu u Japan na Olimpijske igre koje će trajati od 23. jula do 8. avgusta, ali javnost u Japanu ne gleda sa odobravanjem na Olimpijadu zbog ponovnog porasta broja novih infekcija korona virusom i zabrinutosti da bi priliv stranih posetilaca mogao da doprinese da se igre u Tokiju pretvore u rizik koji može dodatno da optereti medicinski sistem Japana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet