Fokus

Blinken: Ostaje naporan rad do konačnog sporazuma oko Nagorno-Karabaha

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

12:22

Blinken: Ostaje naporan rad do konačnog sporazuma oko Nagorno-Karabaha
Blinken: Ostaje naporan rad do konačnog sporazuma oko Nagorno-Karabaha - Copyright Tanjug/AP/Leah Millis

veličina teksta

Aa Aa

Američki državni sekretar Antoni Blinken saopštio je da preostaje naporan rad na postizanju konačnog sporazuma za okončanje sukoba oko enklave Nagorno-Karabah, pošto su u četvrtak završeni razgovori između ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, čiji je domaćin Vašington.

Blinken je, na kraju razgovora sa ministrom inostranih poslova Jermenije Araratom Mirzojanom i ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhunom Bajramovim, saopštio novinarima da su neka od najtežih pitanja ostala nerešena, ne navodeći ih konkretno, prenosi Rojters.

On je rekao da je postignut napredak u pregovorima, uključujući "sporazum o nekim dodatnim članovima, kao i produbljivanje razumevanja stavova o drugim otvorenim pitanjima, kao i da ostaje naporan rad na pokušaju postizanja konačnog sporazuma".

Dvojica ministara spoljnih poslova nisu razgovarala sa novinarima.

Vašington, Moskva i Evropska unija, odvojeno, pokušavaju da pomognu u obezbeđivanju trajnog mira između Azerbejdžana i Jeremenije, koji su vodili dva rata u poslednje tri decenije i redovno se sukobljavaju oko oblasti Nagorno-Karabah.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet