Fokus

Protest zbog paljenja Kurana ispred džamije u Stokholmu: Iran neće poslati novog ambasadora u Švedsku

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2023

-

16:21

Protest zbog paljenja Kurana ispred džamije u Stokholmu: Iran neće poslati novog ambasadora u Švedsku
Protest zbog paljenja Kurana ispred džamije u Stokholmu: Iran neće poslati novog ambasadora u Švedsku - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iran neće poslati novog ambasadora u Švedsku u znak protesta zbog paljenja Kurana ispred džamije u Stokholmu, izjavio je danas iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahian.

"Iako su administrativne procedure za imenovanje novog ambasadora u Švedskoj okončane, proces njegovog slanja je odložen zbog toga što je švedska vlada izdala dozvolu da se skrnavi sveti Kuran", napisao je Amirabdolahian na Tviteru, preneo je Rojters.

On nije precizirao koliko dugo Iran neće poslati ambasadora u Švedsku.

Jedan od dvojice organizatora okupljanja ispred džamije u Stokholmu u sredu, čije je održavanje dozvolila švedska policija, pocepao je i zapalio kopiju Kurana ispred džamije.

Oko 200 ljudi posmatralo je kako muškarac cepa stranice kopije Kurana i njima briše cipele, a potom na knjigu stavlja komad slanine i pali je.

Švedska policija je dala dozvolu za održavanje protesta protiv Kurana, ali je nakon toga optužila demonstranta da je izvršio agitaciju protiv etničke ili nacionalne grupe.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet