Fokus

Američki vojnik bez dozvole ušao iz Južne u Severnu Koreju: Kod kuće ga čeka disiplinski postupak

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

17:09

Američki vojnik bez dozvole ušao iz Južne u Severnu Koreju: Kod kuće ga čeka disiplinski postupak
Američki vojnik bez dozvole ušao iz Južne u Severnu Koreju: Kod kuće ga čeka disiplinski postupak - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Protiv američkog vojnika, koji je danas bez dozvole prešao iz Južne u Severnu Koreju, trebalo je da bude pokrenut disciplinski postupak u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor.

Vojnik koji je, kako prenosi BBC, identifikovan kao Trevis King je bio pod pratnjom kako bi zbog disciplinskog prekršaja bio izveden iz zemlje i prošao je kroz obezbeđenje aerodroma, ali je uspeo da izađe iz terminala.

Njegov prelazak granice je bio "nameran i neovlašćen", rekao je britanskoj agenciji drugi izvor. 

Televizija NBC prethodno je izvestila da američki zvaničnici i dalje prikupljaju informacije o incidentu, koji dolazi usred pojačanih tenzija oko nuklearnog programa Severne Koreje.

Američka komanda u ovom azijskom regionu ranije danas je saopštila da je neimenovani muškarac bio u šetnji u Zajedničkoj bezbednosnoj zoni (JSA), u pograničnom selu demilitarizovane zone koja deli dve zemlje, a potom je ušao u Severnu Koreju bez dozvole, preneo je "Skaj njuz".

"Američki državljanin u zoni JSA prešao je, bez dozvole, u Severnu Koreju. Verujemo da ga trenutno drže u pritvoru i radimo sa našim partnerima iz južnokorejske vojske da rešimo taj incident", tvitovala je američka komanda.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet