Fokus

Uzbunjivač pred odborom Kongresa: SAD su verovatno svesne aktivnosti vanzemaljaca od 1930-ih godina

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug, BBC

26/07/2023

-

18:53

Uzbunjivač pred odborom Kongresa: SAD su verovatno svesne aktivnosti vanzemaljaca od 1930-ih godina
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uzbunjivač i bivši američki obaveštajac Dejvid Graš, izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države znaju za aktivnosti "neljudi" od tridesetih godina prošlog veka.

Na pitanje kongresmena da li američka vlada ima informacije o vanzemaljskom životu, Graš je rekao da su SAD verovatno svesne aktivnosti koje nisu ljudske od 1930-ih godina, prenosi AP.

Uzbunjivač je, tokom svedočenja pred Nazdornim odborom Predstavničkog doma američkog Kongresa, rekao da je apsolutno siguran da SAD poseduju UAP (neidentifikovani vazdušni fenomeni) i napomenuo da to tvrdi na osnovu razgovora sa više od 40 svedoka tokom četiri godine.

Tvrdi da zna "tačne lokacije" gde se nalazi ova tehnologija i navodi da je te lokacije "dostavio generalnom inspektoru, a neke i obaveštajnim odborima".

Tanjug/AP/Nathan Howard

 

 

Tokom svedočenja tvrdio je i da su SAD iz srušenih letelica izvlačili tragove koji ne pripadaju čoveku.

Upitan da li su to bili ljudski ili neljudski biološki tragovi odgovorio je: "Neljudski. To je bila procena ljudi sa direktnim znanjem o programu, sa kojima sam razgovarao".

Graš je tokom svedočenja kazao da se suočio sa "brutalnom odmazdom" nakon što je, kako tvrdi, otkrio dokaze o tome da Vlada SAD krije dokaze o postojanju vanzemaljaca.

"Bile su veoma brutalne i veoma nesrećne neke od taktika koje su koristili da bi me povredili i profesionalno i lično", rekao je Graš.

On je to nazvao „terorizmom asministracije“ i „alatom u njihovoj kutiji alata za ućutkivanje ljudi“.

Dodao je da se povremeno plašio za svoj život.

AP/Nathan Howard

 

 

On je naveo da zna "više kolega" koje su fizički povređene usled aktivnosti UAP-a, a na zahtev da kaže više detalja o tome, odgovorio je da "ne može da ulazi u pojedinosti".

Dejvid Gruš je 36-godišnji američki veteran koji je bio član Operativne grupe za neidentifikovane leteće objekte (NLO-UFO), a od 2019. do 2021. godine služio je kao predstavnik Nacionalne izviđačke kancelarije, jedne od pet velikih američkih obaveštajnih agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet