Fokus

Bajden gledao "Openhajmera" kad je podignuta nova optužnica protiv Trampa

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2023

-

15:46

Bajden gledao "Openhajmera" kad je podignuta nova optužnica protiv Trampa
Tanjug/AP/Susan Walsh - Copyright Tanjug/AP/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden je bio na plaži, vozio bicikl i gledao film "Openhajmer" u trenutku kada se njegov prethodnik Donald Tramp suočio sa novom optužnicom specijalnog tužioca u okviru istrage o naporima da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine.

Bajden je primećen kako se smeje i maše posmatračima dok je vozio bicikl kod plaže Rehobot, u blizini vikendice u Delaveru, prenosi BBC.

Nakon toga, predsednik SAD je sa suprugom Džil otišao na večeru u riblji restoran.

Posle večere, par je otišao u lokalni bioskop gde su odgledali film "Openhajmer".

Njih su sve vreme pratili novinari, ali Bajden ni u jednom trenutku nije komentarisao novu optužnicu koja je podignuta protiv njegovog potencijalnog protivkandidata na izborima 2024. godine.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je juče novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru Sjedinjenih Država, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

Iz Trampovog tima su poručili da podizanje nove optužnice predstavlja "patetični pokušaj zločinačke porodice Bajden" i njihovog ministarstva pravde da se umešaju u predsedničke izbore 2024. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet