Fokus

Klizište u Gruziji odnelo sedam života, više od 30 osoba se vodi kao nestalo

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2023

-

15:41

Klizište u Gruziji odnelo sedam života, više od 30 osoba se vodi kao nestalo
Klizište u Gruziji odnelo sedam života, više od 30 osoba se vodi kao nestalo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje sedam osoba je poginulo, a više od 30 se vodi kao nestalo nakon što se klizište pokrenulo u odmaralištu u planinama Gruzije, naveli su danas zvaničnici i lokalni mediji. 

Klizište se u četvrtak pokrenulo u oblasti Šovi, udaljenoj oko 140 kilometara od prestonice Tbilisija u kojoj se nalaze vikendice i manji hoteli. Gruzijski premijer Irakli Garibašvili posetio je danas ovu oblast i istakao da je sedam osoba poginulo, prenosi AP. 

Gruzijski mediji navode, pozivajući se na zvaničnike, da se oko 35 ljudi vodi kao nestalo. Prema navodima zvaničnika, pokretanje klizišta su izgleda izazvale obilne padavine, pogoršane nedavnom erozijom u toj oblasti. 

profimedia

 

Gruzijski ministar regionalnog razvoja i infrastrukture Irakli Karseladze ranije je u intervjuu za gruzijsku televiziju "Rustavi-2", rekao da je iz zone pogođene klizištem evakuisano do 70 ljudi, kao i da su locirane 152 osobe koje su na sigurnom kod spasilaca i policajaca. 

Karseladze je najavio da je evakuacija lociranih lica zakazana za subotu, preneo je TASS.
Klizište je u četvrtak po podne zahvatilo okolinu hotela i oštetilo mostove i puteve koji vode do tog objekta. Oko 400 spasilaca angažovano je u oblasti pogođenoj klizištem.

Komentari (0)

Svet