Fokus

Tokom oluje Kanun u Severnoj Koreji prioritet građana da čuvaju portrete porodice Kim

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2023

-

20:29

Tokom oluje Kanun u Severnoj Koreji prioritet građana da čuvaju portrete porodice Kim
Tanjug/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service - Copyright Tanjug/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service

veličina teksta

Aa Aa

Od građana Severne Koreje je zatraženo da daju prioritet čuvanju portreta vladajuće porodice Kim u trenutku dok se zemlja priprema da se suoči sa jakim pljuskovima i vetrovima koje donosi tropska oluja Kanun.

Oluja je oslabila u tropsku depresiju pre nego što je prešla u Severnu Koreju, gde su mobilisani vojni zvaničnici i zvaničnici vladajuće partije kako bi smanjili na najmanju meru njene posledice po privredu, preneo je britanski list "Indipendent".

Pre nego što se preselila na sever, oluja je zahvatila Japan i donela jake pljuskove Južnoj Koreji.

"Rodong Sinmun", zvanične novine vladajuće Korejske radničke partije, piše da bi ljudi najveći fokus ​​trebalo da stave na osiguranje bezbednosti portreta njenog sadašnjeg lidera Kim Džong-una, njegovog oca Kim Džong Ila i njegovog dede, Kim Il-sunga.

List je, takođe, zatražio od Korejaca da spasu statue, mozaike, murale i druge spomenike posvećene porodici Kim.

Pjongjang je izuzetno osetljiv u pogledu održavanja imidža vladajuće porodice Kim, navodi "Independent".

Portreti Kim Džong-una i njegovih predaka nalaze se u mnogim domovima i svim kancelarijama u zemlji.

Građani se suočavaju sa mogućim krivičnim gonjenjem ako ne uspeju da sačuvaju portrete tokom katastrofa, kao što je požar, tvrdi britanski list.

Prema pisanju "Rodong Sinmuna", zvaničnicima širom zemlje je naređeno da sprovedu sistem hitnog reagovanja u slučaju katastrofe i osmisle planove za evakuaciju.

List je danas objavio fotografije zvaničnika u kabanicama koji vrše inspekciju luka i reka i poljoprivrednika koji pripremaju polja.

"Moramo uložiti najveće napore da zaštitimo poljoprivredna zemljišta i useve od uticaja tajfuna", navodi severnokorejski list.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet