Fokus

Šerif okruga Fulton: Očekuje se Trampova predaja u okružnom zatvoru

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2023

-

09:13

Šerif okruga Fulton: Očekuje se Trampova predaja u okružnom zatvoru
Šerif okruga Fulton: Očekuje se Trampova predaja u okružnom zatvoru - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Očekuje se da će se bivši američki predsednik Donald Tramp predati u zatvoru okruga Fulton u američkoj državi Džordžiji, zajedno sa ostalih 18 saoptuženih u slučaju predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine, rekao je šerif okruga Fulton Pat Labat.

Tramp, koji je optužen po 13 tačaka optužnice, uključujući reketiranje, nije javno naznačio kada namerava da se preda pre roka - 25. avgusta, koji je odredila okružni tužilac okruga Fulton Fani Vilis. 

"U ovom trenutku, na osnovu uputstava dobijenih od kancelarije okružnog tužioca i predsedavajućeg sudije, očekuje se da će svih 19 optuženih navedenih u optužnici biti zatvoreno u zatvor u ulici Rajs", naveo je Labat u saopštenju, objavio je CNN.

Većina optuženih u okrugu Fulton obično se nalazi u zatvoru toga okruga. Labat je ranije sugerisao da želi da tretira optužene u tom slučaju na isti način kao što bi se postupalo sa bilo kojim drugim optuženim.

Šerif će sada morati da pregovara sa tajnom službom i Trampovim advokatima o logistici Trampove predaje. 

Optuženi koji nisu odmah uhapšeni po podizanju optužnice, kao što je bio slučaj sa Trampom i njegovim saradnicima, obično pregovaraju o garanciji ako je to primenljivo, kao i o drugim uslovima puštanja na slobodu sa kancelarijom okružnog tužioca.

Trampov bivši advokat Rudi Đulijani, koji je takođe optužen u ovom slučaju, rekao je u utorak radiju WABC da će izabrati dan sledeće sedmice da se preda vlastima, navodeći da pretpostavlja da mora da postoji kaucija.

Optužnica od 41 tačke, objavljena u ponedeljak veče, nakon opsežne istrage koju je vodila tužilac Vilis o nekim od napora Trampovih saveznika da se mešaju u predsedničke izbore 2020. godine.

Tramp se optužuje da je bio na čelu "zločinačkog poduhvata" koji je bio deo široke zavere da se poništi njegov izborni poraz u Džordžiji. Među optuženima su i bivši Trampovi advokati Džon Istman i Đulijani, kao i bivši šef kabineta Bele kuće Mark Medouz. 

Tramp se sada suočava sa 91 optužbom u četiri odvojene optužnice. On negira krivicu i tvrdi da su optužnice politički motivisane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet