Fokus

Okružno tužilaštvo Džordžije pokrenulo krivični postupak protiv Trampa

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2023

-

08:31

Okružno tužilaštvo Džordžije pokrenulo krivični postupak protiv Trampa
Tanjug/AP/Evan Vucci - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Okružna tužiteljka u Džordžiji pokrenula je krivični postupak protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa zbog optužbi za mešanje u izborni proces u Džordžiji.

Ona je predložila da suđenje počne u martu, kada bi Tramp trebalo da bude u kampanji za republikansku nominaciju na narednim predsedničkim izborima.

Predloženi datum suđenja je 4. mart, dan pre Super utorka kada birači u više od deset američkih saveznih država biraju republikanskog predsedničkog kandidata, prenosi Rojters.

Fani Vilis, okružni tužilac Fultona, podnela je u sredu svoj predlog u formi sudskog podneska, ali za sada se ni Tramp lično, ni njegvi advokati nisu oglašavali tim povodom.

Velika porota okruga Fulton u utorak je optužila Trampa i još 18 osoba da su pokušali da ponište poraz na izborima 2020. godine od aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Drugo suđenje Trampu bi trebalo da bude održano u Njujorku 25. marta 2024. godine po odvojenim optužbama za prikrivanje tajne novčane isplate glumici filmova za odrasle, Stormi Danijels.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet