Fokus

"Hilari" iz tropske oluje prerasla u uragan, ozbiljno preti obilnim kišama i poplavama severozapadu Meksika

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2023

-

18:55

"Hilari" iz tropske oluje prerasla u uragan, ozbiljno preti obilnim kišama i poplavama severozapadu Meksika
"Hilari" iz tropske oluje prerasla u uragan, ozbiljno preti obilnim kišama i poplavama severozapadu Meksika - Copyright Tanjug/AP/NOAA

veličina teksta

Aa Aa

Tropska oluja Hilari ojačala je i postala uragan dok je danas prolazila kroz Pacifik, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Ova institucija upozorila je da će oluja dobiti više snage u narednim danima i doneti obilne padavine i priobalne poplave delovima severozapadnog Meksika, preneo je Rojters.

"Predviđa se brzo jačanje, a Hilari bi mogao da postane veliki uragan do večeras ili do petka rano ujutru“, naveo je centar sa sedištem u Majamiju u svom najnovijem upozorenju.

Hilari je na oko 500 kilometara jugozapadno od meksičkog lučkog grada Manzanilja, sa sobom nosila vetrove od skoro 120 kilometara na sat, a predviđalo se da će se tokom vikenda približiti poluostrvu Donja Kalifornija.

Ovaj uragan bi tamo mogao da proizvede velike kiše do ponedeljka ujutro, a u nekim oblastima biće moguće i bujične poplave, upozorio je NHC.

Očekuje se da će obilne padavine uticati na jugozapad Sjedinjenih Američkih Država od petka do početka sledeće nedelje, a vrhunac će dostići u nedelju i ponedeljak.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet