Fokus

Na Floridi dve osobe poginule, četiri povređene u padu helikoptera na zgradu

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2023

-

08:41

Na Floridi dve osobe poginule, četiri povređene u padu helikoptera na zgradu
Na Floridi dve osobe poginule, četiri povređene u padu helikoptera na zgradu - Copyright Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su poginule, a četiri povređene kada se helikopter spasilačke službe srušio na stambeno naselje u američkoj saveznoj državi Floridi.

Medicinski spasilački helikopter se zapalio i raspao ubrzo nakon poletanja u ponedeljak, pre nego što se srušio na stambeni kompleks u blizini grada Fort Loderdejla, prenosi AP.

Poginule su dve osobe - kapetan letelice i jedan stanar, a povređene su četiri - dve iz letelice i dve iz apartmanskog naselja, saopštile su vlasti.

Kapetan vatrogasaca, četrdesetdevetogodišnji Brovard Terison Džekson i jedna žena poginuli su kada je helikopter pao na krov stambenog kompleksa. 

Iz kancelarije šerifa okruga Brauard je saopšteno da su četvoro povređenih prebačeni u bolnicu i da se očekuje da će preživeti.         

Saopšteno je da su članovi posade, čak i dok su u kontaktu sa kontrolnim tornjem pokušavali da spasu helikopter, radio vezom zvali bolničare u hitnoj medicinskoj pomoći da najave da će dovesti pacijenta.     

"Govorimo o karakteru ovih ljudi. Dok su se borili za svoje živote, razmišljali su o nekom drugom", izjavio je šerif Gregori Toni. Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja SAD istražuje nesreću.

Komentari (0)

Svet