Fokus

Erdogan: Verujem Rusiji isto koliko i Zapadu

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2023

-

11:13

Erdogan: Verujem Rusiji isto koliko i Zapadu
Reedžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin - Copyright Tanjug AP/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da veruje Rusiji koliko veruje i Zapadu.

"Koliko je Zapad pouzdan, toliko je pouzdana i Rusija. Poslednjih 50 godina čekamo na pragu EU i u ovom trenutku verujem Rusiji isto koliko i Zapadu", rekao je Erdogan za američku televiziju PBS u Njujorku, gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN.

Erdogan je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin obećao da će Rusija poslati još milion tona žita u Afriku, a na pitanje da li veruje da će Putin ispuniti to obećanje, Erdogan je odgovorio da nema razloga da mu ne veruje.

Govoreći o ratu u Ukrajini, Erdogan je ocenio da će on još dugo trajati, a da želi da se nada da će se što pre završiti.

Odgovarajući na pitanje da li Turska ima više koristi od odnosa sa SAD ili sa Rusijom, turski predsednik je rekao da se način na koji se bavi politikom svodi na uspostavljanje kontakata sa narodima širom sveta po modelu od kojeg koji svi dobijaju.

"Kao što imam dobre odnose sa SAD, tako ću imati dobre odnose i sa Rusijom. I dalje ću imati odnos sa državama članicama EU zasnovan na istom pristupu, vin-vin", rekao je Erdogan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet