Fokus

Izraelski komandant na Zapadnoj obali pucao na nevinog Palestinca pa dobio 10 dana vojnog zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2023

-

21:16

Izraelski komandant na Zapadnoj obali pucao na nevinog Palestinca pa dobio 10 dana vojnog zatvora
Izraelski komandant na Zapadnoj obali pucao na nevinog Palestinca pa dobio 10 dana vojnog zatvora - Copyright Tanjug/AP Photo/Majdi Mohammed

veličina teksta

Aa Aa

Izrael je danas osudio komandanta vojske na okupiranoj Zapadnoj obali na 10 dana vojnog zatvora nakon istrage kojom je utvrđeno da je pucao prošle nedelje na palestinskog vozača za kojeg je utvrđeno da je nevin.

Izraelska vojska je saopštila da su snage bezbednosti stacionirane u izraelskom naselju Rimonim, istočno od Jerusalima, primile izveštaje o pucnjavi u toj oblasti i nešto kasnije primetile palestinsko vozilo koje beži sa mesta događaja za koje su verovali da stoji iza pucnjave, preneo je AP.

Snage su otvorile vatru na automobil Palestinca, saopštila je vojska, pogodivši i ranivši 23-godišnjeg vozača Mazena Samarata.   

 Izraelska vojska ga je uhapsila i odvela u bolnicu na lečenje pre nego što su ga sutradan pustili.

Istragom je utvrđeno da je pucano na osnovu pogrešnog identiteta.

"Ovo je ozbiljan incident u kojem su snage postupile suprotno procedurama", saopštila je vojska i navela da je komandant snaga osuđen na 10 dana vojnog zatvora.

Vozač, Samarat iz palestinskog grada Jerihona, je u bolnici i ne može da ustane iz kreveta zbog prostrelne rane na nozi, navodi AP. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet