Planeta

Klizište u Kini odnelo najmanje 34 života: Obrušila se cela litica široka 100 metara

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2024

-

14:34

Klizište u Kini odnelo najmanje 34 života: Obrušila se cela litica široka 100 metara
Klizište u Kini odnelo najmanje 34 života: Obrušila se cela litica široka 100 metara - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Broj poginulih u klizištu u provinciji Junan, u planinskom području na jugozapadu Kine, povećan je na 34, a 10 osoba se vodi kao nestalo, javili su danas kineski državni mediji.

Katastrofa se dogodila u ponedeljak nešto pre šest sati ujutru u selu Liangšui u severoistočnom delu Junana, prenosi AP.

Više od 1.000 spasilaca radi po hladnom vremenu i snegu, saopštilo je ministarstvo za vanredne situacije, navodeći da su u ponedeljak dve osobe spašene i oporavljaju se u lokalnoj bolnici.

Pozivajući se na preliminarnu istragu lokalnih eksperata, državna novinska agencija Sinhua prenela je da je klizište izazvano kolapsom strme litice, a urušena masa bila je široka oko 100 metara, visoka 60 metara, debljine oko šest metara.

Ugroženo područje se nalazi oko 2.250 kilometara jugozapadno od Pekinga, sa nadmorskim visinama koje se kreću i do 2.400 metara.

Profimedia

 

Prirodne katastrofe u Kini su prošle godine dovele do smrti i nestanka 691 osobe, što je dovelo do direktnog ekonomskog gubitka od oko 48 milijardi dolara, saopšteno je iz Nacionalne komisije za borbu sa katastrofama pri ministarstvu za upravljanje vanrednim situacijama.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet