Planeta

Fauči: Nadam se da će FDA uskoro trajno odobriti vakcine

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2021

-

21:19

Fauči: Nadam se da će FDA uskoro trajno odobriti vakcine
Entoni Fauči - Copyright Tanjug/AP/Jim Lo Scalzo

veličina teksta

Aa Aa

Glavni ekspert za zarazne bolesti americke vlade, dr Entoni Fauči, izrazio je danas nadu da će do kraja ovoga meseca američka Agencija za hranu i lekove (FDA) izdati konačno, trajno odobrenje za vakcine protiv koronavirusa.

Fauči smatra da bi ovakav potez mogao da podstakne veći broj građana na vakcinaciju, posebno u školama i na univerzitetima.

FDA je odobrila vakcine kompanija Fajzer, Moderna i Džonson i Džonson samo za hitnu upotrebu, ali se ocekuje da će ovi preparati uskoro imati trajnu dozvolu, prenosi AP.

Bajdenova administracija je izjavila da savezna vlada neće zahtevati obaveznu vakcinaciju građana osim za zaposlene u federalnim ustanovama, međutim Bela kuća sve glasnije poziva savezne i lokalne organe vlasti, ali i kompanije, da razmotre donošenje sličnih odluka.

Dr Fauči, koji je glavni medicinski savetnik predsednika Bajdena, poručio je da se “moraju učiniti iskoraci i na lokalnom nivou“ kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

“Nadam se - ne predviđam - samo se nadam, da će to biti u narednih nekoliko nedelja i nadam se da će to biti u avgustu“, rekao je dr Entoni Fauči govoreći o trajnom odobrenju vakcina od strane FDA.

Preporuka za vas

U Americi razmatraju mogućnost da i vakcinisani nose maske na javnim mestima

Komentari (0)

Svet