Planeta

Kakvu će ulogu vanzemaljci imati u duelu Trampa i Bajdena? Neobična medijska kampanja uzima maha

Komentari

Autor: Fox News

18/06/2024

-

12:46

Kakvu će ulogu vanzemaljci imati u duelu Trampa i Bajdena? Neobična medijska kampanja uzima maha
Kakvu će ulogu vanzemaljci imati u duelu Trampa i Bajdena? Neobična medijska kampanja uzima maha - Copyright AP Photo/Stephanie Scarbrough/Andrew Harnik/Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Sledećeg američkog predsednika treba pitati da li će objaviti dokumente o NLO-ima, saopštio je New Paradigm institut, koji se zalaže za transparentnu politiku Vašingtona po pitanju "vanzemaljskih" fenomena.

Iako ovo zvuči kao tema sa margina političke diskusije, ona je dospela u širu javnost kada su prošle godine odjeknula svedočenja uzbunjivača, a Pentagon objavio izveštaje o "neidentifikovanim anomalijskim fenomenima" (UAP). O navodnom prikrivanju dokaza od strane vlade je u februaru 2023. pred Predstavničkim domom Kongresa svedočio uzbunjivač Dejvid Gruš, bivši američki obaveštajac i oficir ratnog vazduhoplovstva.

Kako piše Fox News, to je donedavno bila tabu tema zbog koje su izopšteni iz pristojnog društva oni koji bi izneli slične tvrdnje, poput teoretičara zavere i samoproklamovanog "fizičara" Boba Lazara, koji tvrdi da je radio u čuvenoj tajnoj bazi Oblast 51 na programu primene vanzmaljske tehnologije.

"Sledeći predsednik Sjedinjenih Država će doneti kritične odluke o otkrivanju podataka o UAP-u i transparentnosti vlade. Vreme je da se svi predsednički kandidati, Džo Bajden, Robert F. Kenedi Mlađi i Donald Tramp, posvete otkrivanju i transparentnosti po pitanju NLO-a/UAP-a. Bez obzira na političku pripadnost, došlo je vreme da se UAP-i ubace u politički diskurs naših izbora", rekao je glavni savetnik instituta Danijel Šihan u saopštenju od 12. juna. 

Na temu NLO dokumenata govorio je i republikanski kongresmen Tim Burše, rekavši za Fox News da su oni toliko iscepkani i izolovani jedan od drugog da se na osnovu njih nikada neće otkriti šta se stvarno desilo.

"Biće potreban glavnokomandujući koji će da kaže da je bilo dosta", rekao je on i založio se za skidanje oznake tajnosti sa svega. 

To je motivacija iza kampanje na društvenim mrežama New Paradigm instituta, u kojoj se zahteva i da moderatori predsedničkih debata uvrste UAP/NLO pitanje. 

"Kandidate za predsednika treba pitati da li će se posvetiti obelodanjivanju UAP-a i transparentnosti vlade“, rekao je Šihan, dodajući da će debata od 27. juna biti "savršen forum“ da javnost sazna stavove kandidata. 

Tema NLO-a je dospela u mejnstrim, ali i dalje izaziva podsmeh

Tema NLO-a je neko vreme bila dominantna u Kongresu, pošto su obe stranke tražile da vladine agencije objave dosijee. Bivši republikanski guverner Nju Džersija Kris Kristi upitan je o NLO-ima tokom predsedničke debate u aprilu prošle godine, ali je ismejao tu temu. 

"Imato pitanja o NLO? ajde, čoveče!" odgovorio je Kristi moderatoru republikanske debate kroz smeh. 

"Posao predsednika Sjedinjenih Država je da bude iskren sa američkim narodom o svemu“, dodao je Kristi kada je prestao da se smeje.

To je tada iznerviralo uzbunjivače među kojima je bivši američki vojni pilot Rajan Grejvs.

"Da li je smeh ikada prihvatljiv odgovor na pitanje o nacionalnoj bezbednosti?“ upitao je on komentarišući Kristijev odgovor za Fox News.

Neki uzbunjivači su naveli i da je vlada pokrenula tajne programe za pronalaženje "srušenih letelica vanzemaljaca" kako bi iskoristila njihovu tehnologiju, što je bila jedna od tema pomenutog svedočenja u Kongresu. 

Demokratski senator Čak Šumer predložio je dvopartijski zakon o otkrivanju podataka o NLO-ima, koji je usvojen sa novim budžetom SAD, ali zakon ipak daje ovlašćenje predsedniku da klasifikuje ili drži zapečaćenim određene zapise.

Predsednik Bajden do sada nije primorao federalne agencije da objave poverljive NLO dokumente, mada je izrađen novi predlog zakona koji bi primorao izvršnu vlast na to. Njega je pokrenuo Burše kako bi u suštini spojio sve rasparčane dosijee federalnih agencija o NLO-ima i formirao jedinstvenu kolekciju obelodanjenih informacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet