Planeta

Gejts krio bliske odnose sa Epstajnom, sa milijarderom razgovarao čak i o svom "toksičnom braku"?

Komentari

Autor: Euronews

23/05/2021

-

10:50

Gejts krio bliske odnose sa Epstajnom, sa milijarderom razgovarao čak i o svom "toksičnom braku"?
Gejts krio bliske odnose sa Epstajnom, sa milijarderom razgovarao čak i o svom "toksičnom braku"? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osuđivani seksualni prestupnik Džefri Epstajn navodno je davao Bilu Gejtsu, osnivaču "Majkrosofta", savete da okonča njegov brak sa Melindom, nakon što se Gejts žalio tokom susreta sa ovim bogatašem, navode dva anonimna izvora upoznata sa situacijom.

Gejts je, kako je objavio Dejli bist, koristio sastanke u Epstajnovoj kući u Njujorku vrednoj 77 miliona dolara kako bi pobegao iz "toksičnog" braka.

Kako se navodi, milijarder se susreo sa Epstajnom nekoliko desetina puta od 2011. godine, a susreti su nastavljeni do 2014, uglavnom u ovoj kući na Menhetnu. To znači da su se njih dvojica susretala mnogo češće nego što se ranije mislilo. Razgovor o odnosu sa Melindom dogodio se mnogo godina pre nego što su njih dvoje i zvanično saopštili da se razvode.

"Odlazak kod Džefrija bio je predah od njegovig braka. To je bilo na neki način bekstvo od Melinde", rekao je jedan izvor, koji je navodno bio prisutan na nekoliko sastanaka.

Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft, File

 

Gejts je, sa druge strane, ohrabrivao Epstajna da popravi svoj imidž u medijima nakon što je 2008. godine proglašen krivim za podvođenje maloletnica, a navodno su čak razgovarali i o uključivanju Epstajna u Fondaciju Bil i Melinda Gejts.

Međutim, predstavnik Gejtsa kategorično je odbacio sve optužbe.

"Vaša karakterizacija njegovih sastanaka sa Epstajnom i drugima o filantropiji nije tačna, uključujući i to ko je učestvovao. Slično, tvrdnja da je Gejts razgovarao o svom braku ili Melindi na potcenjivački način nije tačna. Bil nikada nije dobio ili tražio bilo kakav lični savet od Epstajna, u vezi sa brakom ili bilo čim drugim. Bil se nikada nije žalio oko Melinde i braka Epstajnu", navodi on.

Predstavnici Melinde Gejts nisu odgovorili na ove komentare.

Razvod posle skoro tri decenije braka

Da podsetimo, par milijardera filantropa najavio je prošlog meseca da će se razvesti nakon skoro tri decenije braka, a od tada se šire glasine o njihovoj vezi.

"Više ne verujemo da možemo da rastemo zajedno u sledećoj fazi našeg života. Tražimo prostor i privatnost za našu porodicu dok krećemo sa ovim sledećim životom", navedeno je u zajedničkoj izjavi na Tviteru u kojoj je najavljen njihov razdor.

Gejts, kao i mnoge druge visokopozicionirane lilnosti, suočio se sa pitanjima u vezi sa njegovom prošlošću i vezama sa Epstajnom. Ozloglašeni milijarder uhapšen je 2019. godine zbog optužbi za seksualne prestupe i izvršio je samoubistvo u zatvoru.

Tanjug/AP

 

Njujork tajms je 2019. godine objavio da se Gejts sastao sa Epstajnom najmanje tri puta u kući na Menhetnu od 2011. godine, pet godina nakon što je Epstajn proglašen krivim za podvođenje maloletnica na Floridi 2008. godine.

"Upoznali smo se. Nisam imao nikakav poslovni ili prijateljski odnos sa nim", rekao je Gejts za Vol strit žurnal u septembru 2019. godine.

I Melinda Gejts je navodno upoznala Epstajna zajedno sa suprugom na događaju 2013, preneo je u jednom izveštaju Dejli bist, i navodno je bila protiv toga da se njen suprug zbliži sa ozloglašenim milijarderom.

"Žurnal" je ranije ovog meseca rekao da je Melinda Gejts počela sa konsultovanjem advokata u vezi sa razvodom još 2019, u isto vreme kada su se pojavili i navodi o pomenutim susretima.

Dodatno, list je otkrio da je milijarder prethodno imao aferu i u "Majkrosoftu", pre skoro 20 godina i da je kompanija sprovela tokom 2019. godine istragu o ovim naovodima. Gejts je podneo ostavku pre nego što je istraga odbora završena i pre nego što je donesena formalna odluka povodom toga.

Komentari (0)

Svet