Planeta

Mornarica SAD spasila živote iranskih krijumčara koji su zapalili svoj brod pun droge

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2021

-

10:07

Mornarica SAD spasila živote iranskih krijumčara koji su zapalili svoj brod pun droge
Mornarica SAD spasila živote iranskih krijumčara koji su zapalili svoj brod pun droge - Copyright AP Marina de EEUU/U.S. Navy

veličina teksta

Aa Aa

Američka ratna mornarica saopštila je danas da je spasila petoricu Iranaca, osumnjičenih za krijumčarenje droge, nakon što su zapalili zalihe narkotika na brodu u blizini obala Omana, a jedna osoba se vodi kao nestala.

Američka mornarica je objavila snimak iz vazduha na kojem se vidi kako iz jedrenjaka kulja dim, nakon što su ga, veruje se, oni koji su bili na njemu zapalili, a jedna eksplozija je prodrmala brod, preneo je AP. Mornari patrolnog broda "USS Siroko" su stigli kasnije i spasili muškarce.

AP Marina de EEUU/U.S. Navy

 

Posada broda je zaplenila 1.745 kilograma hašisa, 500 kilograma metamfetamina i 30 kilograma heroina. Procenjena vrednost zaplenjene droge je 14,7 miliona dolara.

Mornari veruju da zaplenjena droga samo polovina onoga što se nalazilo na jedrenjaku, dok je ostatak izgoreo sa plovilom, rekao je komandant Timoti Hokins, portparol američke 5. flote. Petoro Iranaca je dobilo medicinsku pomoć i oni su predati vlastima u Omanu, dodala je američka mornarica. Iran, zasad, nije potvrdio incident.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet