Planeta

Saliven: Vašington spreman da razgovara sa Rusijom

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2021

-

23:22

Saliven: Vašington spreman da razgovara sa Rusijom
Saliven: Vašington spreman da razgovara sa Rusijom - Copyright TAnjug AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Džejk Saliven, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džozefa Bajdena izrazio je tokom današnjeg razgovora sa svojim ruskim kolegom Jurijem Ušakovom spremnost Vašingtona da se uključi u diplomatiju na više kanala, uključujući i bilateralne razgovore, saopšteno je iz Bele kuće.

Salivan je rekao Ušakovu, spoljnopolitičkom savetniku ruskog predsednika Vladimira Putina, da "svaki dijalog mora biti zasnovan na reciprocitetu i morao bi se baviti zabrinutosću (SAD i saveznika) u vezi sa postupcima Rusije", prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da je Moskva uznemirila Zapad gomilanjem trupa u blizini Ukrajine, kao i da je prošle nedelje predstavila listu bezbednosnih predloga o kojima želi da pregovara, uključujući i zahtev da NATO odustane od bilo kakve vojne aktivnosti u istočnoj Evropi i Ukrajini.

"Saliven je rekao da su SAD spremne za diplomatske kontakte kroz mnoge kanale. Možemo govoriti posebno i o bilateralnim kontaktima, kroz Savet Rusija-NATO, ili u okviru OEBS", navodi se u saopštenju Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, koje je prenela ruska agencija Interfaks.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet