Planeta

Tesla povlači gotovo pola miliona vozila u SAD zbog bezbednosnih propusta

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2021

-

20:09

Tesla povlači gotovo pola miliona vozila u SAD zbog bezbednosnih propusta
Tesla - Copyright AP/Ben Margot

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija "Tesla" povlači više od 475.000 električnih automobila Model 3 i Model S u SAD kako bi rešila probleme s retrovizorskom kamerom i prednjom haubom koji povećavaju rizik od sudara, saopštio je američki regulator za bezbednost saobraćaja.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) precizirala je u saopštenju da ovaj američki proizvođač električnih vozila povlači 356.309 vozila Model 3 proizvedenih od 2017. do 2020. godine radi rešavanja problema sa kamerom na retroviziru, i 119.009 automobila Model S zbog problema sa haubom, prenosi Rojters.

Kod Modela 3 je utvrđen rizik od oštećenja kabla retrovizorske kamere pri otvaranju i zatvaranju prtljažnika, što može da spreči prikaz slike o situaciji na putu iza vozila i da dovede do sudara, navodi se u saopštenju NHTSA.

Kod Modela S detektovan je problem s bravom na haubi koja u vožnji može iznenada da se otvori i poremeti pregled puta vozaču, što takođe povećava rizik od sudara, dodao je američki regulator.

Akcije "Tesle" su pale nakon saopštenja za čak 3,0 odsto na jutarnjem trgovanju po istočnoameričkom vremenu, ali su se kasnije oporavile i prema poslednjim dostupnim podacima trguju se na nivou od oko 1.088,76 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet