Planeta

Sidnej: Medicinske sestre pozitivne na koronavirus pozvane da rade

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2022

-

11:29

Sidnej: Medicinske sestre pozitivne na koronavirus pozvane da rade
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Medicinske sestre pozitivne na kovid pozivaju se da rade u bolnicama širom Novog Južnog Velsa, što je u suprotnosti sa državnim zdravstvenim protokolima.

Međutim, menadžeri bolnica pribegavaju očajničkim merama da bi zdravstvene ustanove izdržale pritisak koji je nastao širenjem omikron soja koronavirusa, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

U državi Novi Južni Vels javne bolnice obuhvataju tri lokalna zdravstvena okruga uključujući i glavne bolnice u Sidneju i manje regionalne zdravstvene ustanove.

U jednoj bolnici u Sidneju, činilo se da su medicinske sestre pozitivne na kovid angažovane da rade na kovid odeljenjima, međutim, u drugim bolnicama ima slučajeva da rade i sa bolesnicima koji nisu zaraženi.

"Bože pomozi svakom pacijentu koji nije zaražen kovidom u bolnici u ovom trenutku. Oni su kao gole mete (virusa)", rekla je jedna medicinska sestra u razgovoru sa izveštačem Gardijana.

Tokom novogodišnje noći u Novom Južnom Velsu (NJV) najavljeno je izuzeće iz protokola za radnike koji bi trebalo da budu u sedmodnevnoj izolaciji i njihovo vraćanje na posao ukoliko su dijagnostikovani kao asimptomatski slučajevi i ukoliko ih poslodavac proglasi neophodnim za obavljenje delatnosti.

Međutim, portparol ministarstva zdravstva potvrdio je da medicinske sestre pozitivne na kovid ne potpadaju pod ovo izuzeće.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet