Planeta

Posle desetodnevne pauze nastavljeni pregovori o nuklearnom sporazumu, Šamkani: Napredak sve teži

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2022

-

23:13

Posle desetodnevne pauze nastavljeni pregovori o nuklearnom sporazumu, Šamkani: Napredak sve teži
Posle desetodnevne pauze nastavljeni pregovori o nuklearnom sporazumu, Šamkani: Napredak sve teži - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Visoki iranski bezbednosni zvaničnik Ali Šamkani izjavio je danas da napredak u pregovorima o spasavanju iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. postaje teži, jer su se zapadne sile samo pretvarale da daju inicijative.

Indirektni pregovori u Austriji između Irana i SAD nastavljeni su prošle nedelje posle desetodnevne pauze, preneo je Rojters.

Delegati su rekli da su razgovori ostvarili ograničen napredak otkako su nastavljeni u novembru nakon petomesečne pauze izazvane izborom iranskog predsednika Ebrahima Raisija.

"Rad iranskih pregovarača ka napretku postaje svakim trenutkom sve teži...dok se zapadne strane pretvaraju da iznose inicijative da izbegnu svoje obaveze", naveo je Ali Šamkani, sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, na Tviteru.

Mihail Uljanov, ruski izaslanik na pregovorima u Beču, nekoliko sati ranije je na Tviteru napisao da je ostvaren značajan napredak tokom pregovora.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je u četvrtak da postoji još dug put do oživljavanja sporazuma iz 2015.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet