Planeta

Broj žrtava u poplavama u Brazilu porastao na 105

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2022

-

21:18

Broj žrtava u poplavama u Brazilu porastao na 105
Tanjug/AP/Silvia Izquierdo - Copyright Tanjug/AP/Silvia Izquierdo

veličina teksta

Aa Aa

Broj žrtava u klizištima i razornim poplavama koje su nakon obilnih padavina pogodile brazilski grad Petropolis porastao je na 105, saopštili su danas lokalni zvaničnici, preneo je AP.

Grad se nalazi u planinama severno od Rio de Žaneira, a gradonačelnik je proglasio vanredno stanje. Kuće u brdskim naseljima su uništene, a automobili odneseni u trenutku kada je poplavna voda jurila ulicama grada.

Spasilački timovi po blatu tragaju za preživelima, a zvaničnici strahuju da bi bilans žrtava mogao da poraste. Brazilski predsednik Žair Bolsonaro, koji je u zvaničnoj poseti Rusiji, poručio je da će organizovati pomoć za žrtve.

Više od 180 vojnika je raspoređeno na ugroženom području, a očekuje se da će više specijalizovanih timova za pretragu stići kasnije tokom dana.

Petropolis, nekada letnja rezidencija brazilskog cara, popularna je turistička destinacija, ali je često izložen klizištima.

Najgora nesreća dogodila se 2011. godine, kada je više od 900 ljudi poginulo pošto su klizišta pogodila Petropolis i susedne gradove.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet