Planeta

Putinu upućena molba da "uradi pravu stvar" i oslobodi Britni Griner

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2022

-

22:25

Putinu upućena molba da "uradi pravu stvar" i oslobodi Britni Griner
Britni Griner - Copyright AP/Evgenia Novozhenina

veličina teksta

Aa Aa

Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu danas je, posredstvom medija, upućena molba da "uradi pravu stvar" i oslobodi američku sportsku zvezdu Britni Griner koja je na moskovkom aerodromu Šeremetjevo uhapšena sa elektronskim cigaretama koje sadrže ulje kanabisa.

Molbu Putinu uputila je Beki Hamon, koja vodi tim košarkašica Asovi Las Vegasa (Las Vegas Aces) u američkoj profesionalnoj ligi, a svojevremeno je kao igračica provela godine u Rusiji, osvojivši olimpijsku bronzu sa ruskom reprezentacijom.

Harmon je u intervjuu za Rojters rekla da je uznemirujuće videti blisku koleginicu iz ženske košarkaške zajednice zatvorenu skoro šest meseci.

Stav zvaničnog Vašingtona je da je Griner pogrešno pritvorena u Rusiji.

"Samo tražim od ruske vlade da uradi pravu stvar. Nikad nije kasno da uradite pravu stvar“, rekla je Hamon u intervjuu Rojtersu, u apelu kojem su se pridružile i druge ličnosti iz ženske košarke.

"Tražimo popustljivost. Tražimo milost. I tražimo da dovedemo kući BG (Britni Griner)", poruka je Putinu i ruskim vlastima.

Očekuje se da će se Griner, dvostruka zlatna olimpijska šampionka i centar VNBA tima Feniks Merkjuri, u četvrtak pred ruskim sudom imati završne reči u procesu koji se protiv nje vodi.

Preti joj do 10 godina zatvora zbog droge nakon što je zadržana na moskovskom aerodromu Šeremetjevo 17. februara kada su u njenom prtljagu nađeni kertridži za elektronske cigarete koji sadrže ulje kanabisa.

Komentari (0)

Svet