Planeta

"Letnji kamp za milijardere": Gejts, Bezos i Zakerberg snimljeni na tajnom skupu u "Sunčanoj dolini"

Komentari

Autor: Biznis insajder

16/07/2021

-

06:59

"Letnji kamp za milijardere": Gejts, Bezos i Zakerberg snimljeni na tajnom skupu u "Sunčanoj dolini"
Bil Gejts - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Svake godine milijarderi se okupljaju na konferenciji u “Sunčanoj dolini“ u Ajdahu. Organizator događaja je investiciona banka Alen&Co, dok je događaj poznatiji pod nazivom “Letnji kamp za milijardere“.

Prošlog četvrtka veliki broj bogataša doleteo je svojim privatnim avionima u Ajdaho da je Federalna avio agencija morala da odloži sletanje pojedinih aviona jer nije bilo mesta na pisti. 

Jedan od redovnih posetilaca je Bil Gejts, ali ove godine je prvi put došao sam, jer je u maju objavio da se razvodi od supruge Melinde.

Ovo je bilo njegovo prvo zvanično pojavljivanje u javnosti posle najave razvoda i posle raznih izveštaja da je bio ženskaroš i siledžija. Vol Strit žurnal je u maju objavio da je 2019. godine upravni odbor Majkrosofta naredio istragu zbog optužbi da je Gejts bio u aferi sa jednom od zaposlenih u firmi, piše Biznis insajder. 

Osim Gejtsa, događaju je prisustvovao Džef Bezos koji je stigao u društvu svoje verenice Lorin Sančez. 

Prošle godine skup otkazan zbog pandemije koronavirusa

Nakon što je prošle godine samit otkazan zbog pandemije koronavirusa, godišnja konferencija je ove godine ipak organizovana. Ovaj događaj na koji bez pozivnice ne može da se uđe sastoji se iz panel diskusija, brojnih sastanaka moćnika iz IT i industrije zabave, ali i i jahanja, raftinga, vožnje bickilima, piše Biznis Insajder.

Konferencija u Sunčanoj dolini, koliko god da je ekskluzivna, poznata je po ležerno odevenim izvršnim direktorima i bogatašima, što joj je i donelo nadimak "letnji kamp za milijardere".

 

 

Fotografije kraljeva Vol Strita i elite iz Silicijumske doline dok nose predimenzionirane oznake sa imenima i prsluke od flisa redovno postanu viralne.

Ali konferencija je poznata po još nečemu pored luksuza i prsluka od flisa. To je jedno od glavnih mesta za sklapanje vrednih ugovora.

 

 

Konferencija Sunčana dolina je tokom protekle nedelje okupila industrijske titane, od Marka Zakerberga (Fejsbuk) i Tima Kuka (Epl) do Džefa Bezosa (Amazon, Blu oridžin) i Bila Gejtsa (Majkrosoft), koji su osim sklapanja dogovora provodili vreme i u aktivnostima u prirodi.

Iako je organizator bio odlučan da nastavi sa okupljanjem, na ovogodišnjem skupu lako je bilo uočiti znakove nove realnosti i koliko je pandemija izmenila pojam normalnosti.

Učesnici su ove godine morali da budu potpuno vakcinisani, a po dolasku su medicinske sestre sa svetski čuvene klinike Mejo u holu vile Sunčana dolina sve testirale na kovid.

Pozivnice na skup se drže u strogoj tajnosti

Pozivnice za konferenciju su strogo poverljiva tajna između tehnoloških titana i medijskih mogula, ali se lista gostiju ne menja mnogo iz godine u godinu.

Prošle nedelje izvršni direktor “Netfliksa” Ted Sarandos viđen je kako šeta sa kolegom iz “NBC Univerzala” Džefom Šelom.

 

 

Izvršni direktor američke Nacionalne fudbalske lige (NFL) Rodžer Gudel ćaskao je sa Robertom Kraftom, vlasnikom Nju Ingland Patriota. Bobi Kotik, izvršni direktor “Aktivižen Blizarda”, firme za video igrice, po dolasku se zagrlio sa osnivačem “Imedžin entertejnmenta” Brajanom Grejzerom.

Osim gore pomenutih, skupu su prisustvovali i Voren Bafet (Berkšir Hatavej), Rid Hejstings (Netfliks), Šari Redstoun (VajakomCBS), Majkl Iger (Dizni), bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, Meri Bara (GM), Džejson Kilar (VornerMedija), Dejvid Zaslav (Diskaveri), Anderson Kuper (CNN)....

Komentari (0)

Svet