Planeta

Odgovor na antivladine proteste: Kubanska vlada okupila na desetine hiljada pristalica

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2021

-

21:48

Odgovor na antivladine proteste: Kubanska vlada okupila na desetine hiljada pristalica
Odgovor na antivladine proteste: Kubanska vlada okupila na desetine hiljada pristalica - Copyright Tanjug AP/Ismael Francisco

veličina teksta

Aa Aa

Kubanska vlada okupila je danas na desetine hiljada pristalica na ulicama - skoro nedelju dana nakon što su ih iznenadili najveći antivladini protesti tokom nekoliko decenija, javlja AP.

Predsednik Kube Migel Dijaz Kanel, koga je pratio bivši predsednik Raul Kastro (90), pojavio se na mestu gde su se prethodnog vikenda održali neki od najvećih protesta protiv političkog sistema.

Tanjug AP/Ismael Francisco

 

Kako dodaje američka novinska agencija, Dijaz Kanal je održao strastveni govor, okrivljujući SAD za nedavne nerede i ekonomske sankcije, "blokadu, agresiju i teror", dok su pristalice mahale kubanskim zastavama i zastavama Pokreta 26. jul, koji je vodio Fidel Kastro tokom kubanske revolucije.

"Neprijatelj se vratio kako bi bacio na nas sve što ima, sa ciljem da uništi sveto jedinstvo i mir građana", rekao je predsednik Kube.

Tanjug AP/Ismael Francisco

 

On je završio obraćanje tradicionalnim usklikom "Domovina ili smrt", što je slogan koji su, kako navodi AP, prošle nedelje ismejali demonstranti uzvikujući "Domovina i život".

Havana se prethodnih dana vraćala u normalu, iako je internet mobilni servis, koji su vlasti ugasile u nedelju, ostao limitiran.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet