Agrobiznis

Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede: Rok za prijave do ponedeljka 1. aprila

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2024

-

20:07

Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede: Rok za prijave do ponedeljka 1. aprila
Setva kukuruza - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da je rok za podnošenje prijava za Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije do ponedeljka, 1. aprila.

Ukupna vrednost sredstava za Treći poziv iznosi 750 miliona dinara, a poziv je namenjen agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili vrše otkup od primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište.

Projekat se finansira po modelu 50:40:10, odnosno 50 odsto sredstava predstavljaju bespovratna sredstva obezbeđena iz zajma Svetske banke, 40 odsto sredstava finansira se iz kredita poslovnih banaka i 10 odsto sredstava predstavlja učešće samih poljoprivrednika. 

Vrednosti investicija za agregatore mogu iznositi od 25.000 do 400.000 evra, a visina bespovratnih sredstva može biti i do 200.000 evra.

Tanjug/Jaroslav Pap

 

Prijave za ovaj konkurs podnose se od 4. decembra 2023. godine i na onlajn platformi omogućene su u okviru softverskog rešenja Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije koje se nalazi na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije i sajtu Uprave za agrarna plaćanja - Prijavite se. 

Informacije u vezi Trećeg javnog poziva dostupne su preko mejl adrese info@scap.rs, kao i na sajtu Projekta Konkurentne poljoprivrede Srbije https://scap.rs/

Konkurs je prvobitno produžen do 29. februara, nakon toga do 15. marta, a potom do 1. aprila zbog, kako je navedeno u resornom ministarstvu, velikog interesovanja podnosilaca prijava i da bi se svima omogućilo da učestvuju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis