Agrobiznis

Objavljena konačna lista za Ipard podsticaje - poljoprivrednicima podrška za izgradnju objekata, mehanizaciju i zasade

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2021

-

11:42

Objavljena konačna lista za Ipard podsticaje - poljoprivrednicima podrška za izgradnju objekata, mehanizaciju i zasade
Objavljena konačna lista za Ipard podsticaje - poljoprivrednicima podrška za izgradnju objekata, mehanizaciju i zasade - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je konačnu rang listu zahteva za odobravanje projekata za IPARD podsticaje u šestom javnom pozivu koji se odnosio na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Na sajtu Uprave se navodi da će projekti biti odobravani u skladu sa ovom listom i raspoloživim finansijskim sredstvima, a nakon administrativne i terenske kontrole ispunjenosti uslova.

Po ovom konkursu opredeljeno je 6,46 milijardi dinara, a podnosioci zahteva mogu dobiti 60 do 70 odsto troškova investicija, pri čemu se u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja na ime podsticaja može dobiti od 5.000 do 700.000 evra, a u sektoru mleka i mesa od 5.000 do milion evra.

Šesti javni poziv u okviru mere 1, kojim su obuhvaćene investicije u izgradnju objekata, nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, uključujući podizanje zasada voća i grožđa, raspisan je 21. juna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis