Agrobiznis

Raspisan javni poziv za podršku proizvođačima brašna: Mlinari mogu da konkurišu za pomoć od ukupno 160 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2022

-

11:33

Raspisan javni poziv za podršku proizvođačima brašna: Mlinari mogu da konkurišu za pomoć od ukupno 160 miliona dinara
Raspisan javni poziv za podršku proizvođačima brašna: Mlinari mogu da konkurišu za pomoć od ukupno 160 miliona dinara - Copyright Euronews/Nataša Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podrške proizvođačima brašna u 2022. godini u skladu sa Uredbom o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna. Zahtev za odobravanje podrške podnosi se u periodu od 20. do 24. juna, a ukupna raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu opredeljuju se u iznosu od 160 miliona dinara.

Podnosilac zahteva može podneti samo jedan zahtev za odobravanje podrške po osnovu ovog javnog poziva. Pravo na odobravanje podrške ostvaruju proizvođači brašna koji su registrovani za obavljanje delatnosti mlinarstva do 15. novembra 2021. godine i koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma (uključujući i pet kilograma) tipa "T-400 glatko" i "T-500" u skladu sa uredbom kojom se uređuje ograničenje visine cena osnovnih životnih namirnica, na teritoriji Srbije.

Iznos podrške utvrđuje se po proporcionalnom sistemu u odnosu na ukupan broj podnosilaca zahteva za odobravanje podrške koji ispunjavaju propisane kriterijume i količine brašna koju su isporučili, do utroška sredstava obezbeđenih za sprovođenje uredbe i ovog javnog poziva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis