Biznis lideri

Srpski startap najbolji u kategoriji marketinških tehnologija na Supernova izazovu u Dubaiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/10/2021

-

09:41

Srpski startap najbolji u kategoriji marketinških tehnologija na Supernova izazovu u Dubaiju
Srpski startap najbolji u kategoriji marketinških tehnologija na Supernova izazovu u Dubaiju - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Startap iz Srbije Joberty Technologies najbolji je u kategoriji marketinških tehnologija na takmičenju Supernova izazov na Gitex Future Stars u Dubaiju, najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog istoka, Severne Afrike i Južne Azije.

Joberty Technologies je pobedio u konkurenciji više od 750 najboljih startapova iz čitavog sveta i osvojio nagradu od 4.000 dolara, a predstavnici startapa Joberty Ðorđe Vukotić i Nikola Mijailović kažu da im je drago što su predstavili Srbiju na pravi način.

"Naš rezultat iskoristićemo i da pomognemo našoj IT zajednici, jer je upravo ona odredila naš uspeh”, dodali su.

Joberty je platforma za zapošljavanje u IT industriji koja povezuje programere koji traže posao sa tehnološkim kompanijama, poslodavcima. Umrežavaju 30. 000 IT profesionalaca i više od 600 kompanija, a svoju šansu na GITEX-u vide u činjenici da je Dubai najavio uvođenje 100.000 zlatnih viza za programere širom sveta u narednih 5 godina, što smatraju velikim potencijalnim tržištem za njihovu kompaniju.

"Pored kontakta sa investitorima i VC fondovima, veoma nam je važno i upoznavanje sa startapovima i tehnološkim kompanijama iz drugih zemalja i razmena iskustva sa njima, što nam sve učešće na GITEX-u omogućava", rekao je Nikola Mijailović osnivač i CEO Joberty Technologies.

Vlada Srbije prvi put je predstavila izabrane startapove iz naše zemlje na GITEX Future Stars 2021, koji se održava u okviru GITEX konferencije.

"Imajući u vidu da na ovom globalnom događaju svoje učešće već tradicionalno potvrđuju najveće svetske IT kompanije, investicioni fondovi i investitori, kao i više od 750 startapova iz 75 država koji su se predstavili pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja, nastup srpskih kompanija na GITEX-u i GITEX Future Stars smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene i jako smo ponosni na izuzetan rezultat koji je postignut. Čestitamo Jobertyju na osvajanju nagrade i verujem da će im učešće na ovoj konferenciji i današnja nagrada biti prvi korak u osvajanju globalne scene“, rekla je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade i zamenica Generalne komesarke Srbije za Ekspo Dubai 2020.

U finalu bio i prvi digitalni broker u Srbiji

U trci za glavnu nagradu, iz Srbije su učestvovali i startapovi koji su prošli u polufinale takmičenja: Deep Blue Sea Studio koji je kreirao inovativni softver IdeaBuddy, koji vam pomaže da ideju pretvorite u biznis i Kredium, prvi digitalni broker za stambene kredite u Srbiji.  Osim njih predstavili su se i White Lemur, biotehnološka kompanija za razvoj inovativnih materijala na bazi prirodnih proizvoda i gljiva, čiji proizvod - biosporin može zauvek da nas oslobodi štetnog dejstva stiropora na životnu sredninu, čija je savršena zamena.

Stock Studio je predstavio softversko rešenje koje objedinjuje jedinstveni alat za profesionalne fotografe i videografe, dok je startap VLDAM, predstavio automatsku trgovinu kriptovalutama. Nastup Srbije na GITEX-u podržali su Kabinet predsednice Vlade, PKS i Razvojna agencija Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis