Biznis vesti

Živković: EPS je odlučan da sagradi reverzibilnu hidroelektranu "Bistrica"

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2023

-

12:31

Živković: EPS je odlučan da sagradi reverzibilnu hidroelektranu "Bistrica"
Živković: EPS je odlučan da sagradi reverzibilnu hidroelektranu "Bistrica" - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Elektroprivrede Srbije" (EPS) Dušan Živković obišao je danas, tokom posete Japanu, fabriku "Hitači" i tom prilikom istakao da je EPS odlučan u tome da u saradnji sa državom sagradi reverzibilnu hidroelektranu "Bistrica", snage 656 megavata, saopštio je EPS.

"Iskustva i tehnologije japanskih kompanija kao što je "Hitači" imaju svetski ugled i priznanja u oblasti hidro energije", rekao je Živković i dodao da snaga i performanse hidro turbina koje se proizvode u japanskoj fabrici "Hitači" spadaju u najmoderniju opremu koja se koristi u reverzibilnim hidroelektranama širom sveta. 

Japanski stručnjaci predstavili su postrojenje za ispitivanje materijala i opreme, a delegacija, koju su osim predstavnika EPS-a činili i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike i projektnog tima "Energoprojekt hidroinženjeringa" obišla je i deo fabrike gde se proizvodi oprema i gde nastaju modeli radnih kola.

Domaćini su pokazali mnoge delove postrojenja koja se koriste u reverzibilnim hidroelektranama, zaključeno je u saopštenju EPS. 

 

Komentari (0)

Biznis