Biznis vesti

Đedović Handanović potpisala kolektivne ugovore sa "Elektrodistribucijom Srbije" i "Transnaftom"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/10/2023

-

19:25

Đedović Handanović potpisala kolektivne ugovore sa "Elektrodistribucijom Srbije" i "Transnaftom"
Đedović Handanović potpisala kolektivne ugovore sa "Elektrodistribucijom Srbije" i "Transnaftom" - Copyright MRE/Emilija Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović potpisala je kolektivne ugovore sa preduzećima "Transnafta" i "Elektrodistribucija Srbije", koja ukupno imaju blizu 9.000 zaposlenih.

Kako je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike, ona je naglasila da je ovo prvi put da nakon izdvajanja iz EPS-a, "Elektrodistribucija Srbije" dobije svoj kolektivni ugovor koji se odnosi samo na zaposlene u ovom preduzeću.

"Pri izradi kolektivnog ugovora uzete su u obzir sve specifičnosti pretežne delatnosti u 'Elektrodistribucija Srbije' i njegove organizacione strukture kako bi se detaljnije definisale prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih, a posebna pažnja posvećena je bezbednosti i zdravlju na radu. Potpisivanje trogodišnjeg kolektivnog ugovora značiće dodatnu sigurnost za više od 8.700 zaposlenih, kao i jasnija pravila za rad sindikata u ovom preduzeću", rekla je Handanović Đedović.

U "Transnafti" koja ima oko 170 zaposlenih, izmenom Kolektivnog ugovora omogućava se formiranje vatrogasne jedinice u skladu sa propisima Ministarstva unutrašnjih poslova, čime će se obezbediti visok nivo zaštite skladišnih kapaciteta od požara.

MRE/Emilija Jovanović

 

"Ovo preduzeće skladišti više od 120.000 metara kubnih nafte i naftnih derivata i podizanje nivoa zaštite od požara doprinosi većoj sigurnosti snabdevanja tržišta", navela je ministarka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis