Biznis vesti

Đedović Handanović: Očekujem da se cene dizela u narednom periodu neće menjati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/10/2023

-

12:44

Đedović Handanović: Očekujem da se cene dizela u narednom periodu neće menjati
Dubravka Đedović - Copyright MRE/Emilija Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa Udruženjem naftnih kompanija Srbije i Naftnom industrijom Srbije o stanju na tržištu naftnih derivata i na sastanku je zaključeno da je snabdevanje tržišta gorivom stabilno, uz očekivanje da se cena dizela neće menjati u narednom periodu.

Đedović Handanović je rekla da i pored toga što je došlo do blagog rasta akciza, to neće negativno uticati na povećanje cene dizela i to je nešto što želimo da obezbedimo za naše građane i u narodnom periodu. Prema njenim rečima, na taj način smanjujemo i inflatorne pritiske što ima višestruke koristi.

MRE/Emilija Jovanović

 

Ministarka je navela da će se nastaviti sa nadgledanjem cene dizela u Srbiji i cilj je da u narednom periodu one ne rastu i da obezbedimo predvidljivost i sigurnost za sve. U ovome će nam pomoći i Naftna industrija Srbije koja je pouzdan partner države bila u prošlosti i nastoji da to bude u budućnosti, a to se očekuje i od ostalih naftnih kompanija u Srbiji, zaključila je Đedović Handanović.

Đedović Handanović je ukazala da kompanija NIS pažljivo prati situaciju na globalnom i lokalnom tržištu nafte i naftnih derivata i aktivno daje doprinos očuvanju sigurnosti i stabilnosti snabdevanja.

MRE/Emilija Jovanović

 

Istovremeno, kao odgovorna kompanija NIS u poslovanju uzima u obzir i makroekonomske faktore. Zato će kompanija NIS preduzeti sve aktivnosti koje od nje zavise kako se u narednom periodu ne bi uvećale cene osnovnih vrsta goriva na benzinskim stanicama, brinući istovremeno o svojim potrošačima i uvažavajući napore Vlade Srbije u poboljšanju životnog standarda građana Republike Srbije.

Komentari (0)

Biznis