Biznis vesti

Novi portal EPS-a "Uvid u račun" omogućava i plaćanje računa

Komentari

Autor: Tanjug, RTS

03/11/2023

-

11:47

Novi portal EPS-a "Uvid u račun" omogućava i plaćanje računa
Novi portal EPS-a "Uvid u račun" omogućava i plaćanje računa - Copyright E-Stock/Konstantin Bajčetić, Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Novi portal koji je pokrenuo EPS "Uvid u račun" omogućava građanima ne samo da preuzmu račun već i  nakon obračuna odmah i da ga plate putem portala, izjavio je danas izvršni direktor snabdevanja u Elektroprivredi Srbije Radovan Stanić.

On je podsetio da je EPS od 1. novembra za domaćinstva i male kupce otvorio novi portal i dodao da je registaracija na portalu veoma jednostavna.

"Novi portal je elektronski servis koji je usklađen sa zahtevima savremenih digitalnih tehnologija. Na taj način EPS je kupcima olakšao plaćanje računa za struju, a date su i nove mogućnosti. Ono što je najvažnije, više nema čekanja računa do 15. ili 20. u mesecu", rekao je on za RTS.

Stanić  je dodao da novi portal omogućava kupcima brz uvid u potrošnju i to odmah po obračunu, pre slanja zvaničnog računa putem pošte.

"Kupci mogu preko portala i platiti utrošenu električnu energiju, a ono što je prednost jeste da mogu imati pregled svih svojih uplata potrošnje, po zonama, po tarifama i unazad tri godine", navodi Stanić.

Građani mogu uticati na potrošnju

On je naglasio da je to važno, jer na taj način građani mogu uticati na svoju potrošnju, ali i iskoristiti mogućnost popusta od 20 do 40 odsto, koji je omogućen za one koji budu racionalno trošili električnu energiju.

Stanić je dodao da je registracija na portalu vrlo jednostavna, unosite mejl sa koga komunicirate i lozinku po izboru.

E-Stock/Konstantin Bajčetić, Dimitrije Goll, profimedia

 

"Posle toga dobijate na taj mejl verifikacioni kod od četiri cifre, unosite ga i već ste registrovani na profilu", objašnjava on.

Stanić je rekao da za sada ne postoji moguć da građani podnesu prigovor na račun, jer se portal razvija.

"Do kraja ove godine ili najkasnije u januaru 2024. godine postojaće i ta mogućnost. U međuvremenu postoje standardni načini komunikacije ili preko šaltera ili preko mejla ili telefonom. To već naši građani znaju", dodaje on.

Manje gužve na šalterima

Stanić je rekao da očekuje da će sada biti manje gužve na šalterima, jer portal pruža mnogo informacija, zbog kojih su kupci dolazili na šaltere.

"S druge strane, omogućava elektronsko plaćanje i nema potrebe stajati u redu kada sve to možete završiti od kuće na jednostavan način“, dodaje Stanić.

On je dodao da se za prvih 24 sata registrovalo na portalu oko 12.000 korisnika. Stanić je podsetio građani ukoliko racionalno koriste električnu energiju mogu da ostvare značajne popuste.

"Niža tarifa ima četiri puta nižu cenu od više tarife. Oni koji svoje učešće potrošnje u nižoj tarifi povećaju za pet odsto u odnosu na prošlu  godinu dobiće i dodatnih pet odsto popusta", objasnio je on.

Stanić je podsetio da niža tarifa u centralnoj Srbiji traje od 22 do šest  sati ujutru, na području Vojvodine od 23 do sedam sati  i na području Beograda od 24 do osam sati ujutru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis