Biznis vesti

Otvaranje novog Kineskog tržnog centra krajem aprila ili početkom maja

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2023

-

14:25

Otvaranje novog Kineskog tržnog centra krajem aprila ili početkom maja
Otvaranje novog Kineskog tržnog centra krajem aprila ili početkom maja - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji novog Kineskog tržnog centra na Novom Beogradu, koji bi trebalo da bude otvoren krajem aprila ili početkom maja. Momirović je kazao da su radovi na izgradnji u samoj završnici.

"Skoro smo potpisali sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom. Prošli smo proces ratifikacije u našem parlamentu, a danas imamo prve rezultate. U samoj smo završnici izgradnje ovog tržnog centra koji ima više od 34.000 metara kvadratnih", rekao je Momirović za Tanjug i dodao da je uložena velika količina novca.

"Puno kineskih i domaćih kompanija radi na ovom projektu, i plasiraće sutra svoje proizvode", rekao je ministar.

Dodao je da je kineski grad Ningbo od ključne važnosti za našu zemlju.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"To je grad koji ima više od 11 miliona stanovnika. Više od 90 odsto našeg izvoza u Kinu ide preko te luke", rekao je Momirović.

On je istakao da Srbija ulaže veliku energiju da podstakne privredne aktivnosti i trgovinsku razmenu.

"Mi više ne pričamo samo o infrastrukturnim projektima. Pričamo o jednoj kompleksnoj ekonomskoj razmeni. Prošle godine smo imali 1,3 milijarde evra izvoza u Kinu. To je impresivna brojka, naročito ako imamo u vidu da smo pre 10 godina imali izvoz u iznosu od šest miliona evra", rekao je Momirović i dodao da će Srbija nastaviti sa izvozom i privlačenjem novih kineskih investicija.

Komentari (0)

Biznis