Biznis vesti

Vesić: U puteve u opštini Čajetina ove godine uloženo 700 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2023

-

12:02

Vesić: U puteve u opštini Čajetina ove godine uloženo 700 miliona dinara
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinastva, saobraćaja i infrasturkture Goran Vesić obišao je danas radove na magistralnom putu Zlatibor - Borova glava, koji se rehabilituje u dužini od 14 kilometara i prvi put od izgradnje pre tri decenije.

Vesić je rekao da je ukupno u puteve u opštini Čajetina uloženo 870 miliona dinara, a ove godine 701 milon, da je namenski rađen put za Ponikve ka budućem aerodromu i 2,5 kilometra obilaznice oko Zlatibora, a da rekonstrucija saobraćajnice od Zlatibora do Borove glave košta 556 miliona.

"Urađeno je sedam kilometara, a do juna iduće godine godine biće kompletno rehabilitovana. Sledeće godine ćemo krenuti sa rehabilitacijom puta od Sušice do Zlatibora. To je osam kilometara puta u lošem stanju i koštaće 400 miliona, a ovde kad završimo do Borove glave, krenućemo ka Novoj Varoši“, kazao je Vesić.

Najvažnije je, kako je kazao ministar, da će ovaj put, koji je opterećen kamionima, za nekoliko godina postati lokalnog karaktera.

"Sledeće godine počinjemo da radimo auto-put od Požege ka Dugoj poljani, dali smo nalog da se projektuje brza saobraćajnica od Nove Varoši do Duge poljane. Kada budemo uradili auto-put Požega-Kotroman, Zlatibor će imati izlaz kod Sušice, tako da ova magistrala postaje lokalna, neće imati ovoliko opterećenje i služiće za turiste, a zato ga i uređujemo“, rekao je Vesić.

On je dodao da je ovaj deo Srbije, pogotovu od Nove Varoši, dugo bio zapostavljen i da danas sa ponosom može reći da se veliki novac ulaže u rehabilitaciju puteva, što znači "razvoj turizma, lokalnog biznisa, nove investicije, nova radna mesta i viši životni standard, podizanje BDP-a i Srbije".

"Mi smo u prilici da sada rastom BDP-a sustignemo razvijenije zemlje u Evropi, koje su sada u recesiji i upravo to radimo", zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da je rehabilitacija magistrale primer dobre prakse nacionalnih projekata koji imaju značaj i na regionalnom nivou.

"Mi ne možemo da pravimo granice na teritoriji pojedinih opština i sve što smo do sada zajedno uradili pokazuje da ovde vredi ulagati i da ovo stvara povoljan ambijent za dolazak stranih investitora, jer se čitav ovaj kraj opredelio za razvoj turizma i poljoprivrede", kazao je Stamatović i dodao da su vrlo bitna i ulaganja u lokalne saobraćajnice čime se ide ka decentralizaciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis