Biznis vesti

Predstavljen novi identitet Ekspa 2027, gradnja kompleksa kreće do kraja 2023. godine

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2023

-

12:39

Predstavljen novi identitet Ekspa 2027, gradnja kompleksa kreće do kraja 2023. godine
Predstavljen novi identitet Ekspa 2027, gradnja kompleksa kreće do kraja 2023. godine - Copyright Ministarstvo finansija

veličina teksta

Aa Aa

Generani direktor preduzeća "Ekspo 2027 Beograd" Dušan Borovčanin predstavio je danas na 173. Generalnoj skupštini  Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu izveštaj o pripremama Srbije za specilizovanu izložbu Ekspo, kao i novi identitet "Ekspa 2027".

"Kao jedinstvena prestonica u Evropi koja leži na ušću dve međunarodne reke, naš novi identitet odražava duboku i vanvremensku vezu između Beograda i njegovih reka", istakao je Borovčanin.

Naveo je da je projekat "Ekpo 2027 Beograd" Vlada Srbije proglasila za projekat od nacionalnog značaja, a za investitora je proglašeno Ministarstvo finansija u ime Vlade Srbije.

Vlada je formirala Upravni odbor u koji su uključeni svi relevantni državni, javni i privatni predstavnici, kao i četiri podgrupe u okviru Upravnog odbora: Podgrupa za pravne poslove, Podgrupa za finansijska pitanja,  Podgrupa za praćenje izgradnje objekata, i Podgrupa za implementaciju PR, marketing i promotivne aktivnosti.

U izveštaju se navodi da je započeto nasipanje i ravnanje terena na lokaciji u Surčinu, pošto je izdata građevinska dozvola, kao i da će izgradnja samog kompleksa "EKSPO 2027 Beograd" početi do kraja 2023. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis