Biznis vesti

Mali: Počele prve uplate po 10.000 dinara srednjoškolcima

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

18:22

Mali: Počele prve uplate po 10.000 dinara srednjoškolcima
Mali: Počele prve uplate po 10.000 dinara srednjoškolcima - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, saopštio je da su danas i u toku jučerašnjeg dana srednjoškolci u Beloj Palanci, Mionici, Sjenici, Svilajncu, Velikom Gradištu, Žagubici, Novom Bečeju i Žablju dobili po 10.000 dinara od države, u okviru programa podrške građanima.

Mali je na svom Instargram profilu naveo da su pomenute lokalne samouprave prve koje su izvršile ovu isplatu, a da se očekuje da najveći broj drugih lokalnih samouprave do kraja nedelje učenicima uplate novac. 

"Ostatak lokalnih samouprava će novac isplatiti u toku sledeće nedelje. Sve lokalne samouprave imaju neophodna sredstva, s obzirom na to da im je država prethodno sa računa budžeta transferisala sav potreban novac. Ponosni smo na ovu meru, koja pokazuje da nastavljamo da vodimo računa o svakom građaninu Srbije", objavio je Mali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će svi srednjoškolci dobiti novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 dinara.

Vučić je u nedelju izjavio da će država Srbija svim lokalnim samoupravama prebaciti sredstva, kako bi se svakom srednjoškolcu u Srbiji bilo isplaćeno po 10.000 dinara.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis